Het beste van twee werelden

Voorburgskwartier ligt in Leidschendam, maar wel op het randje. Als je de Oude Trambaan afrijdt, zit je in hartje Voorburg. Om die reden hebben de architecten zich laten inspireren door de klassieke huizen in het oude Voorburg. 

Architecten aan het woord

Het toekomstige woonbuurtje op de locatie van het voormalige Billiton kantoor biedt een bijzondere kans om met rijk gedetailleerde woningen met riante voortuinen en met behoud van groen en water de steden Leidschendam en Voorburg tot één gemeente aan elkaar te smeden. We hebben de architectuur van VoorburgsKwartier goed aan laten sluiten op de jaren '20 en '30 architectuur van de woningen aan de Oude Trambaan.

In VoorburgsKwartier parkeer je je auto op je eigen terrein of op een parkeerplaats in het besloten parkeerhof achter de woningen. Op straat komen enkele openbare parkeerplaatsen. Zo blijft het straatbeeld groen, autovrij en kan alle aandacht uitgaan naar de prachtige architectuur van de huizen. Vanuit het hele buurtje heb je fraai zicht op de Plaspoelhaven en Plaspoelkade met bomen, water en natuurlijke oevers.

De verschillende woontypen worden door ruime voortuinen met groene hagen en (giet)ijzeren hekken één geheel. Elk huis is bijzonder rijk gedetailleerd met bijzondere nokelementen, erker, charmante dakkapellen, openslaande deuren en een balkon boven de erker. Naast samenhang binnen het buurtje hebben we ook aandacht besteed aan variatie en identiteit tussen de verschillende woningen.

Fred Bos en Martijn Blankhorst
Bos | Hofman | Architektenkombinatie

Fred Bos
Martijn Blankhorst
Wat heeft VoorburgsKwartier te bieden? Bekijk de voorzieningen
Heb je vragen? Neem dan contact met ons op