De ‘Tesla’ onder de nieuwbouwwoningen
Koop je een nieuwbouwwoning in dit project dan schaf je de ‘Tesla’ onder de woningen aan. Deze woning wordt kant en klaar opgeleverd zonder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen als gas of elektriciteitsleveranciers. Want als je je in het dagelijks leven niet afhankelijk opstelt van andere partijen, waarom zou je dat in je eigen huis dan wel doen? Hier woon je met een heerlijk vrij gevoel. Én ben je voorbereid op een aardgasvrije toekomst.

Een slimme investering
Als ontwikkelaar heeft BPD in zeven decennia grote kennis opgebouwd als het gaat om het duurzaam ontwikkelen van woningen en gebieden. Die ervaring zie je straks terug in jouw woning. Met onder andere:
- Triple A+ isolatie,
- vloerverwarming voor comfort,
- de nieuwste solar panel ontwikkelingen op jouw dak,
- en alles bestuurbaar vanuit een slim-huissysteem.
En dit alles is nu nog aantrekkelijker; bij een duurzame woning krijg je bij de meeste hypotheekverstrekkers extra leencapaciteit op de hypotheek én rentekorting. Een slimme investering dus.

Geen zin in verbouwen?
Het gaat echt gebeuren: heel Nederland gaat van het aardgas af. Deze energietransitie kan voor jou betekenen dat je je huidige woning behoorlijk moet aanpassen. Denk aan een warmtepomp, vloerverwarming, isolatie… We snappen dat je niet op zo’n verbouwing zit te wachten. Maar wat als je nu een supercomfortabel alternatief hebt, waarbij je woning van de allernieuwste techniek en meest innovatieve snufjes is voorzien? Kijk niet verder, de luxe nieuwbouwwoningen in dit project hebben het allemaal.
Jouw woning in dit project
De woningen in dit project zijn al helemaal voorbereid op een gasloze toekomst. De woningen beschikken over de volgende duurzame technieken en installaties:
Balansventilatie / WTW installatie
De woningen worden voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem voorzien van warmteterugwinning, ook wel WTW of balansventilatie genoemd. In de wtw-unit zitten 2 ventilatoren en een warmtewisselaar die ervoor zorgen dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht voor te verwarmen. Op deze wijze gaat er geen warmte verloren bij het ventileren van de woning en voelt de verse lucht in de winter veel minder koud aan.
Luchtwarmtepomp
Een luchtwarmtepomp is een duurzame manier om je woning te verwarmen. Deze warmtepomp verzamelt warmte uit de lucht, dat wordt gebruikt voor warm water en vloerverwarming. In sommige gevallen kan een luchtwarmtepomp ook de woning koelen.
Wat betekent dit voor jouw woning?
Voor jouw nieuwbouwwoning betekent dit dat je buiten een installatie hebt die bijvoorbeeld op het dak of aan de buitenmuur geplaatst wordt. De warmtepomp in je woning verhoogt de warmte en geeft het af aan de vloerverwarming en het boilervat. Het boilervat heb je in huis om warm water op te slaan. Het boilervat en de warmtepomp zijn twee aparte installaties maar kunnen bij sommige merken ook uit een all-in-one oplossing bestaan. Natuurlijk wordt dit netjes weggewerkt in de technische ruimte van jouw nieuwbouwhuis, of vrij op zolder.
Om de verwarming te regelen heb je in de meeste gevallen in iedere kamer een temperatuurregelaar aan de muur. Een luchtwarmtepomp heeft weinig onderhoud nodig. De installatie die buiten staat moet onbelemmerd staan en schoon blijven. Voor een jaarlijkse check aan jouw luchtwarmtepomp kun je – net als vroeger bij een cv installatie - een servicecontract afsluiten met een specialist.
Zonnepanelen
Zonnepanelen zijn een duurzame manier om je woning van elektriciteit te voorzien. Het werkt als volgt: op het dak van je woning, schuur, garage of gebouw, liggen zonnepanelen. Het licht van de zon wordt in de panelen omgezet in energie; stroom dus! Die stroom kun je direct gebruiken in huis.
Voordelen zonnepanelen
Wist je dat zonnepanelen de CO2-uitstoot van je huishouden verlagen? Dat draagt positief bij aan het milieu. Alle opgewekte stroom die je niet gebruikt, wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet en verrekend met je energierekening. In de toekomst is het ook mogelijk om de stroom op te slaan met een speciale thuisaccu. Via de slimme meter in huis heb je alles direct inzichtelijk. Daarnaast gaan zonnepanelen gemiddeld tot wel 25 jaar mee en hebben ze weinig onderhoud nodig. Jaarlijks controleren op vuil of beschadigingen is voldoende.
EPC van de woningen 0,26
De EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) van de woningen in dit project is 0,26. De EPC is een waarde die aangeeft hoeveel energie je nodig hebt om een woning van elektriciteit te voorzien, te verwarmen en van warm water te voorzien.