Umbraco.Web.PublishedModels.AreaDistrictPage?.Name
Logo Logo

Contact

Wil je persoonlijk contact over nieuwbouwplan VoorburgsKwartier? Bel of chat met ons team. Wij zijn op werkdagen tussen 09.00 en 21.00 uur beschikbaar, op zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in VoorburgsKwartier? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en mis niets!

088 - 712 28 67

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris. 

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

In het verlengde van de nieuwe Plaspoelhaven, nabij de Oude Trambaan in Leidschendam, komt VoorburgsKwartier. Een nieuwbouwplan met de chique uitstraling van het oude Voorburg. De rijk gedetailleerde woningen met riante voortuinen liggen op een steenworp afstand van de Vliet. Aantrekkelijk? Bedenk dan dat je hier ook nog eens heel dicht bij de uitvalswegen en alle voorzieningen van Leidschendam én Voorburg woont. 

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Op de Oude Trambaan stoppen diverse bussen richting Station Leidschendam Voorburg. Hiervandaan vervolg je je weg met de trein. 

Waar kan ik informatie vinden over Leidschendam?

Op de website van de gemeente Leidschendam-Voorburg vind je meer informatie over Leidschendam.

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Leidschendam?

Wie kinderen heeft, zit goed in het VoorburgsKwartier. In de buurt zijn diverse basisscholen en middelbare scholen. Je bereikt ze lopend of met de fiets. In Leidschendam zitten meerdere locaties waar een kinderdagverblijf, BSO, tussenschoolse opvang, peuterspeelzaal en peuteropvang zijn gevestigd. 

Welke sportvoorzieningen zijn er in Leidschendam?

Leidschendam heeft een ruim aanbod aan sport. Zo zijn er twee voetbalverenigingen (RKAVV en SEV), een sportcomplex en recreatiezwembad De Fluit. Ook kun je op meerdere locaties in Leidschendam een balletje slaan bij één van de tennisverenigingen. Watersportcentrum Vlietland biedt verschillende watersportmogelijkheden. Verder is er een golfbaan en een windsurfvereniging aan de surfplas in recreatiegebied Vlietland.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Bewoners van VoorburgsKwartier wonen op een heel bijzonder plekje in Leidschendam. Voor je boodschappen loop je in 4 minuten naar het Damplein of fiets je in 15 minuten naar het oude centrum van Voorburg. Op beide plekken vind je diverse goede horecagelegenheden. Wie zeer uitgebreid wil winkelen, gaat naar het nabijgelegen winkelcentrum Leidsenhage. Het aanbod is enorm groot.

Hoe ziet de omliggende bebouwing eruit?

VoorburgsKwartier komt in het verlengde van de nieuwe Plaspoelhaven, nabij de Oude Trambaan. Aan de overkant  van de nieuwe haven is het nieuwbouwproject Nieuwe Grachten Gordel in aanbouw. Hier vind je tevens het Damcentrum met diverse voorzieningen. 

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

In VoorburgsKwartier komen 38 nieuwbouwwoningen waarvan het ontwerp geïnspireerd is op de charmante, klassieke huizen uit het oude Voorburg.

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod?

In VoorburgsKwartier komen geen huurwoningen. 

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Lees verder over de voordelen van nieuwbouw.

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Er zijn geen starterswoningen gepland in de wijk.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Er worden geen sociale koopwoningen gebouwd.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

In VoorburgsKwartier parkeer je je auto op je eigen terrein of achter de woningen in het besloten parkeerhof. Op straat zijn enkele openbare parkeerplaatsen. 

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

Achter de woningen komt een besloten parkeerhof waar bewoners kun auto kunnen parkeren. Op straat komen daarnaast ook nog een aantal parkeerplaatsen. 

Is parkeren gratis?

Ja, het parkeren is en blijft gratis in VoorburgsKwartier. 

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

De bestaande weg, de Dr van Zeelandstraat, wordt opnieuw ingericht en voorzien van langsparkeerplaatsen. Rondom de wijk aan de buitenkant, aan de zijde van de Oude Trambaan en de Plaspoelkade komt een langzaam verkeersroute (wandel en fietsen). De route komt uit op de Dr van Zeelandstraat. Verder wordt in het plan een zijweg aan de Dr van Zeelandstaat aangelegd naar de beide parkeergebieden achter de woningen. 

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Er komt een speelvoorziening die de gemeente aanlegt buiten het plan ten zuidoosten van de wijk.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Op de website van de gemeente Leidschendam-Voorburg vind je meer informatie over losloopgebieden voor honden.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

In VoorburgsKwartier komen 38 nieuwbouwwoningen waarvan het ontwerp geïnspireerd is op de charmante, klassieke huizen uit het oude Voorburg. Het woningaanbod varieert van vrijstaande woningen tot 2-onder-1-kapwoningen en statige herenhuizen.

Wanneer start de verkoop van het project?

De start van de verkoop is gepland in het laatste kwartaal van 2016.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle woningen krijgen een ruime tuin. De tuinen liggen op alle mogelijke zonliggingen en hebben diverse maten.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Nee, deze woningen zijn nog niet eerder gebouwd.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

Er is nog geen vergunning om de woningen te bouwen.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

Na maximaal 14 maanden bouwtijd wordt de eerste woning opgeleverd. Vervolgens worden per week 4 woningen opgeleverd. 

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Het bouwverkeer rijdt vanuit de wijk via de dokter Huijserstraat. Buiten de wijk gaat het bouwverkeer via de Oude Trambaan en de Dokter van Zeelandstraat.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vind je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. Je kunt je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen. Bij een start verkoop in november 2016 start de bouw naar verwachting in het 2e kwartaal van 2017. De oplevering vindt dan in het 3e kwartaal van 2018 plaats.

Is er overlast te verwachten van de bouw?

De overlast voor omwonenden zal tot een minimum beperkt worden. Echter is het niet mogelijk om geheel zonder overlast te werk te gaan. 

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.woningborg.nl

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Het garantiecertificaat wordt afgegeven als aan alle opschortende voorwaarden is voldaan.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

De inschrijfperiode sluit circa 1 a 2 weken na de start verkoop. Vervolgens kijken we naar het aantal inschrijvingen voor het project. De toewijzing vindt plaats op basis van de 1e voorkeur van een bouwnummer. Met andere woorden, als er slechts 1 belangstellende (bijvoorbeeld) bouwnummer 1 als 1e voorkeur heeft opgegeven wordt bouwnummer 1 aan de desbetreffende belangstellende toegewezen. Zijn er meerdere belangstellenden die de eerste voorkeur voor bouwnummer 1 hebben, dan zal er tussen deze belangstellenden geloot worden om te bepalen wie het bouwnummer krijgt toegewezen.

Deze procedure wordt op alle bouwnummers toegepast. Als er bouwnummers zijn die niet als 1e voorkeur zijn opgegeven, wordt er gekeken hoeveel belangstellenden (die nog geen bouwnummer toegewezen gekregen hebben) het desbetreffende bouwnummer als 2e voorkeur hebben opgegeven. Zodra dit slechts één belangstellende betreft wordt dit bouwnummer toegewezen.

Zijn dit ook meerdere belangstellenden, dan wordt er weer geloot om te bepalen aan wie het bouwnummer wordt toegewezen. Bovenstaande procedure wordt herhaalt totdat alle bouwnummers zijn toegewezen. Om zoveel mogelijk kans te maken is het raadzaam om zoveel mogelijk voorkeuren aan te geven.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. 

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Online een huis kopen? Kan ik dan nog wel een ‘echt’ persoon spreken?

Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken met een echt persoon. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe je jouw huis koopt. Volledig online, gedeeltelijk online of uitsluitend via persoonlijk contact. Alles kan niets moet. Aan jou de keus.

Stel je vraag

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Het formulier is succesvol ontvangen

Wij gebruiken cookies

Onze website gebruikt kleine bestanden, cookies genaamd, waarmee wij jouw online ervaring kunnen personaliseren. Door te klikken op 'accepteren' ga je met deze cookies akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken of wijzigen.